Ovan

Ribe

rocky-mountain-NEGATIVE

Simbol: Ribe
Element: Voda
Polaritet: Negativan
Omiljene boje: Morsko-zelena
Osetljivi delovi tela: Stopala, imuni sistem
Parnjak u kineskom: Zec

Vladajuća planeta: Neptun, Jupiter
Ukrštenost/Kvalitet: Mutable
Kuća: Dvanaesta
Suprotni znak: Devica
Amajlija: Mesečev kamen
Period: 19. februar - 20. mart

Ribe - ličnost i karakter

„Razumevanje“ je najbolja reč koja opisuje pripadnike ovog znaka. Ribe kao druželjubive često se nađu u društvu veoma različitih ljudi. Njihova spremnost da daju sebe u emotivnom smislu uklapa se u celu sliku razumevanja drugih ljudi. Ribama je ugodno da budu podrška nekome. Pored toga što nisu predodređeni za vođe, njihovo prisustvo je važno u bilo kojoj stvari koje se prihvate.

Ribe su vodeni znak i kao takve odlikuju se empatičnošću i izraženim emocionalnim kapacitetom. Kao i rak i škorpija, osobe rođene u ovom znaku su često dublje nego ostali i teže da uzmu u obzir i neobjašnjive stvari koje život nosi kako bi se osećale srećno i ispunjeno.

Vladajuća planeta riba je Neptun koji upravlja snovima, psihom, metafizikom i kreativnošću. Zato su ribe intuitivnije i poseduju umetničke talente. Kako je Neptun povezan sa muzikom, ribe otkrivaju muzičke sklonosti u najranijim fazama života, ili ih usmeravaju ka poeziji.

Kako je riba simbol nekih religija i kako je povezana sa životnim ciklusom kao evolutivna osnova za razvoj kičmenjaka i ljudi. Ribe intuitivno imaju razumevanja za životne cikluse pa samim tim ostvaruju najbolju emotivnu vezu sa ostalim bićima.

Probelmatične telesne oblasti za ribu su stopala i imuni sistem. Potrebno je stalno štititi stopala da ne bi došlo do težih povreda, a kako je imuni sistem neizmerno važan kao štit od svih bolesti, ne treba posebno isticati koliko je važno, naročito za Ribe da se pozabave svojim imunitetom.

Kada su previše pripojene drugima, ribe mogu onemogućiti ili opteretiti razvoj događaja. Iako je ovaj znak poznat po mudrosti neretko je da riba nekom prerano ili preterano veruje, pa se veliki broj puta razočara. Pod uticajem Urana, riba ponekad preduzima ulogu mučenika, čak svojevoljno, kako bi pridobila pažnju. Ukoliko nauči da postavi zdrave granice, riba će se osećati udobno u "realnom" svetu.

Ribe - ljubav i sex

Duboko u ribama kuca srce nepopravljivog romantika. Odane, nežne i bezuslovno darežljive, ribe gaje duboke emocije. Oni su strastveni ljubavnici koji imaju potrebu da osete stvarnu povezanost sa svojim partnerom. Kratkotrajne veze i avanture nisu svojstvene za ovaj znak. U vezi oni su slepo verni i zaljubljeni do ušiju. Oni vole da poklanjaju i da učine svom partneru da se oseća vrlo vrednim. Nista nije previše dobro kad je u pitanju ljubav za ribe.

Ribe - prijatelji i porodica

Nežne ribe mogu biti najbolji prijatelji koji mogu postojati. U stvari, oni vrlo često stavljaju potrebe svojih prijatelja ispred svojih potreba. Oni su privrženi, posvećeni, saosećajni, nijedan problem za njih nije prevelik. Bilo da iskrsne mali ili veliki problem u porodici ili među prijateljima, oni će dati sve od sebe da se to reši. Duboko intuitivne, ribe mogu da predosete da nešto nije u redu i pre nego što to izađe na videlo.

Ribe su po prirodi ekspresivne i ne oklevaju da ljudima oko sebe iznesu to kako se osećaju. Za njih nije iznenađujuće da za nekog napisu pesmu ili kupe poklon koji ima značenje. Očekuju da i drugi budu otvoreni prema njima kao što su i oni sami otvoreni. Komunikaciju sa voljenima smatraju najvažnijom.

Ribe - karijera i novac

Intuitivne i često sanjalice, ribe se najbolje osećaju na poziciji gde će njihove kreativne sposobnosti doći do izražaja, još bolje ukoliko je to u humanitarne svrhe. Zanimanja koja pristaju ribama su: advokat, arhitekta, veterinar, muzičar, socijalni radnik i dizajner igrica. Ključna fraza za ovaj znak je „Ja verujem“. Vrlo važno za ribe je da budu istrajne u svojim nastojanjima.

Inspirisani potrebom da naprave promene u životima drugih, oni su spremni da pomognu čak i da idu izvan granica. Ovaj znak kao osećajan, duboko saosećajan, vredan, posvećen i pouzdan ume da dođe do srži stvari. Mogu biti odlični u rešavanju problema.

Što se novca tiče, ribe mu obično ne pridaju nikakav značaj. One su obično više zaokupljene svojim snovima i ciljevima nego novcem. Ipak, za sve je potreban novac, tako da će se ribe potruditi da ga bude dovoljno za ostvarivanje njihovih ciljeva i snova. U ovoj oblasti mogu biti dve strane riba, s jedne strane će trošiti i trošiti, a sa druge će postati škrti. Na kraju, ipak će uvek biti dovoljno novca za normalan život.

Ribe - najbolje okruženje

Na ili u blizini vode, posebno mora. Bioskop.

Ribe - osobine

Snaga
Intuitivni, saosećajni, naklonjeni umetnosti, nežni, mudri, muzikalni.

Slabosti
Mogu biti žrtve mučenja, plašljivi, previše veruju, tužni, imaju želju da pobegnu od realnosti.

Harizmatične oznake
Meki, ponekad krhke ili srednje građe, lice koje lako pokazuje emocije.

Voli
Produhovljene teme, da se osami, vizuelne medije, spavanje, romantiku, muziku, plivanje.

Ne sviđa mu se
Ljude koji misle za sebe da su najpametniji, vraćanje u prošlost, kritike, okrutnost bilo koje vrste.