Zanimljive činjenice o bikovima

Zanimljive činjenice o bikovima

Bik kao jak znak i neko na koga se može osloniti prvi je na spisku kada treba pobrati sve nagrade zbog vrednog rada. Bikovi kao ljubitelji svega lepog, okružuju sebe materijalnim zadovoljstvima. Bik je senzualan i culan znak. Dodir kod njega igra veliku ulogu. Stabilni i konzervativni, bikovi su među najpouzdanijim znacima u zodijaku.

Ponekad se smatra i tvrdoglavim, ali kada dobije zadatak na poslu radiće do poslednjeg atoma snage. Ovo je veoma kreativan znak koji voli da radi rukama.

Prijatelji i porodica

Porodica je biku veoma bitna tako da će učiniti bukvalno bilo šta da bi je zaštitio. Od bikova se često traži savet pošto su veoma intelignetni i praktični. Imaju dobar smisao za humor zato su voljeni u društvu.

Lojalni su i spremni da pomognu, obećanja shvataju vrlo ozbiljno. Bikovi veoma vole decu i rado idu na porodicna okupljanja. Vole da okupljaju ljude u svom domu i to rade prilično često.

Novac i posao

Ključna reč za ovaj znak je „stabilnost“ . Ključna fraza je „ja imam“ . Bikovi vole novac i ne plaše se da rade vredno da bi ga zaradili. Posao je veoma bitan u njihovom životu jer vole da se okruže materijalnim dobrima i uživaju u luksuzu.
Bikovi odlično raspolažu novcem- račune će uvek platiti na vreme, a ostatak para ostaviti sa strane. Ponekad se dešava da se zanesu i potroše previše. Bik će uvek ostavljati pare sa strane za nešto što žarko želi i kad bude pravi momenat, kupiće to. Poslovi koji odgovaraju ovom jakom znaku su u vezi sa poljoprivredom, bankarstvom, medicinom, građevinom i obrazovanjem.

Ljubav

Biku je, kao sto smo već naveli, dodir veoma bitan. Takođe, one ne voli da ga požuruju, a posebno kad su emocije u pitanju. Bik najčešće traži nekog ko je na njegovom intelektualnom nivou. Od bika možete očekivati da vam svoju naklonost pokaže kroz materijalne stvari.

Zdravlje

Svaki znak u zodijaku ima neki deo tela sa kojim je povezan. U slucaji bika to su grlo, vrat, uši, glasne žice, tiroidna žlezda, jezik, usta, krajnici i donji zubi.

Vladajuća planeta

Vladar bika je Venera. Ona odiše nežnošću i harmoničnošću. Ona vlada lepotom ,šarmom, emotivnim kontaktima, imovinom, svim vrstama zajednica, pevanjem, umetnošću, kulturom i moralnim karakterom.

Boja
Izabrana boja za bika bi bila roze.

Dragi kamen
Smaragd

Srećni broj
2 i 8

Kompatibilnost
Bik se najbolje slaže sa devicom i jarcem.

Poklon za bika
Najbolji poklon za bika je parfem ili nešto luksuzno i skupo.

Šta bikovi vole
Vole da budu napolju, da rade nešto rukama, da budu sa porodicom.

Šta bikovi ne vole
Nestabilnost, sintetiku, pritisak, da budu zaglavljeni u zatvorenom prostoru.

Kuća
Biku pripada druga kuća. Ova kuća se fokusira na vrednosti, slobodu, imovinu, sposobnost zarađivanja.