Retrogradno kretanje Venere

Retrogradno kretanje Venere

Svakih 18 meseci Venera, planeta ljubavi, zaustavlja se i počinje da se kreće unazad preko neba na oko šest nedelja. Ovaj period mira daje nam priliku da se saberemo i procenimo gde se nalazimo i pomaže nam da shvatimo kuda treba da se krećemo i šta je ono što nam je važno.

Četvrtog marta 2017. godine, Venera je počela da se kreće retrogradno u znaku nezavisnog Ovna i nastaviće ovakvo kretanje sve do 15. aprila. Za ovo vreme, trebalo bi da razmišljamo o pitanjima kao što su: Šta je ono za šta treba da se borimo u ljubavi? Da li nas naše veze podržavaju kao pojedince? Da li hrabro stremimo ka svojim ciljevima?

Drugog aprila, Venera će iz znaka Ovna ući u znak nežne i romantične Ribe do kraja svog retrogradnog kretanja. Ovo je vreme kada treba da preispitamo svoje ideale i kada treba duboko da razmislimo o tome šta je fiktivna, a šta prava ljubav. Ovaj rad na sebi će vam pomoći da krenete u novom smeru kada Venera ponovo počne da se kreće svojom uobičajenom putanjom.

Pogledajte kako će retrogradno kretanje Venere uticati na Vaš horoskopski znak!

Ovan

Period Venerinog retrogradnog kretanja je odlično vreme za introspekciju. Ukoliko osećate da niste u najboljem fizičkom stanju, sada je trenutak da smislite načine na koje ćete to promeniti. Ovo je takođe dobro vreme da razmotrite bilo kakvu kozmetičku operaciju, ali bi trebalo da sačekate do 15. aprila pre nego što je zakažete. Možete započeti novu trening rutinu da bi ste ostali u dodiru sa svojim unutrašnjim ratnikom.

U ovom periodu možete postaviti nove ljubavne potrebe. Da li ih vaš partner razume i ispunjava? Možda će vam koristiti razgovor sa terapeutom u pogledu rešavanja svih nesigurnosti koje imate u vezi vašeg ljubavnog života.

Bik

Spremite se za buđenje. Venera će u narednom periodu uticati na vašu već veliku moć da pogledate duboko u sebe i svoju podsvest i biće ključ da prihvatite sreću u ljubavi. Dubok rad na sebi, savetovanje ili analiza snova pomoćiće vam da ostvarite ovo.

Počev od drugog aprila, počećete da dovodite u pitanje jednakost u vašoj vezi.

Blizanci

Kada Venera bude započela svoje retrogradno kretanje, možda ćete shvatiti da se jedan vaš prijatelj udaljava od vas. Ukoliko se to stvarno desi, nećete biti sigurni zašto se dešava. Malo detektivskog posla će biti od pomoći i na kraju, možda ćete shvatiti da to nije vaša krivica. Štaviše, moguće je da vaš prijatelj prolazi kroz težak period i umesto da traži vašu podršku, povlači se od svih. Učinite šta možete da bi ste mu pomogli.

Od 2-15 aprila, Venera će biti u znaku Ribe, što je odličan period da razmislite da li strastveno obavljate svoj posao. Ukoliko to nije slučaj, vreme je da napravite izmene.

Rak

Za vreme ovog Venerinog kretanja unazad, možda ćete izgubiti strpljenje za vašeg partnera ukoliko se ne osećate podržano u svojim ličnim ciljevima. Trebalo bi da se pozabavite ovim problemom što pre, da on ne bi postao kamen spoticanja u vašoj vezi. Sa druge strane, možda je sada malo više pažnje potrebno posvetiti vašoj karijeri. Očekujte vreme pažljive revizije vezane za vaše profesionalne ciljeve. Da li koristite svoje talente tako da su vaši potencijali do kraja iskorišćeni? Da li ste adekvatno plaćeni za svoj rad? Da li se osećate cenjenim? Odgovorite na sva ova pitanja u predstojećem periodu.

Od 2-15 aprila, vaš partner će možda pronaći način da reši sve ideološke ili spiritualne razlike koje imate. Ostanite otvoreni prema mišljenjima svog partnera da bi ste izbegli svađe.

Lav

Za vreme retrogradnog kretanja Venere, razmislićete da li ste stvarno pronašli pravu ljubav u svom partneru ili ne. Fizička privlačnost je možda još uvek tu, ali možda ste počeli da uviđate da su vaša uverenja potpuno različita. Ovo možda nije toliki problem ukoliko ste u stanju da poštujete međusobne razlike, ali možda ćete početi da osećate da pravite komrpomise svojim identitetom ukoliko ostanete u trenutnoj vezi.

Kada Venera uđe u znak Ribe 2. aprila, fokusirajte se na procenu svoje finansijske situacije. Investicija, pozajmica ili bonus nisu izdašni koliko ste očekivali, ali upamtite da to neće zauvek ostati tako. Sagledavajte širu sliku i pravite korekcije kako bi ste ojačali svoj finansijski status.

Devica

Novac koji delite sa partnerom će biti u vašem glavnom fokusu za vreme retrogradnog kretanja Venere. Do sada, možda niste mogli da se dogovorite sa svojim partnerom kako da utrošite novac, ili možda imate dug ili neku drugu finansijsku obavezu oko koje ne možete da se dogovorite. Finansijska greška koju je jedno od vas, ili koju ste oboje napravili, sada mora biti ispravljena. Umesto da svaljujete krivicu jedno na drugo, zajedno radite na rešavanju problema. Iskoristite ovu priliku da se zbližite zajednički tražeći rešenje.

Period od 2-15 aprila iskoristite da rešite sve stare probleme koje ste imali u svojoj vezi. Nakon što Venera ponovo započne normalno da se kreće 15. aprila, sve brige će nestati.

Vaga

Od 4. marta do 15. aprila, Venerino retrogradno kretanje će više osetiti vaš partner. Više nećete moći da izbegavate probleme koje delite. Štaviše, više nećete želeti da ih izbegavate. Ovo može biti odlična prilika da ponovo rasplamsate plamen svoje ljubavi. Prvo ćete, ipak, morati da poradite na rešavanju problema. Na ovaj period gledajte kao na priliku za zajedničku terapiju.

Počev od 2. aprila, moraćete da se posvetite problemima na poslu. Možda ćete osećati da vaši doprinosi i talenti nisu poštovani. Druga mogućnost je da vaše kolege pokušavaju da pokupe zasluge za vaš rad!

Škorpija

Da li vi i vaš partner ulažete jednak trud u vašu ljubavnu vezu? Ukoliko ne, osetićete tenziju za vreme Venerinog kretanja unazad. Suočite se sa problemom odmah, umesto da svaljujete krivicu i hranite se prezirom. Oboje morate biti zadovoljni sa ulogama koje imate.

Možda ćete se osećati nedovoljno poštovanim u kancelariji za vreme Venerinog retrogradnog kretanja. Ostanite fokusirani na predan rad i distancirajte se od kolega koji nisu timski igrači.

Strelac

Vašem ljubavnom životu potrebna je dodatna pažnja! Od 4. marta do 15. aprila, Venera će se kretati retrogradno, što vas može navesti da posumnjate u svoju trenutnu romansu, ili ćete shvatiti da vaš partner ima veliki problem na kome mora da poradi.

Još jedna mogućnost je da vam se stara ljubav vrati u život. Da li ste spremni da joj date drugu šansu? Nemojte davati odgovor na ovo pitanje sve dok se Venera ne vrati na svoju staru putanju 15. aprila.

Počev od 2. aprila, može se pojaviti finansijski problem koji ćete morati da rešite sa svojom rodbinom. Srećno.

Jarac

Ukoliko ste skoro počeli sa renoviranjem ili dekoracijom kuće, može se pojaviti tenzija uzrokovana Venerinim retrogradnim kretanjem. Jedna od mogućnosti je da prekoračite budžet i da potom ponovo morate da pravite proračune. Drugi scenario je da vi i neki član vaše porodice prestanete da se slažete po pitanju stila, što na kraju može odložiti projekat. Sa druge strane, moguće je da vi i još jedan član vaše porodice niste na istim talasnim dužinama po pitanju nekog finansijskog problema.

Između 2. i 15. aprila, imaćete razgovore sa svojim partnerom o ljubavnim i finansijskim pitanjima iz prošlosti. Možda ste mislili da su svi ti problemi rešeni. Razmislite ponovo.

Vodolija

Kada je komunikacija u vašoj vezi u pitanju, umete da budete tvrdoglavi. Možda se nećete slagati o odlukama vezanim za vaše finansije ili za budućnost vaše veze. Možda morate da raspravljate o problemu iz prošlosti za koga ste mislili da će tamo i ostati.

Od 2-15 aprila Venera će uticati na vaš pogled po pitanju finansija. Moraćete da ponovo razmotrite budžet koji ste već isplanirali. Više nećete smeti da ignorišete svoju finansijsku situaciju! Ukoliko to nastavite da radite, samo ćete povrediti svoju budućnost.

Ribe

Finansije će biti od vitalnog značaja za vreme retrogradnog kretanja Venere, ali još više će u pitanje biti doveden vaš pogled na vrednosti. Da li ste dovoljno plaćeni za svoj trud? Da li ispunjavate sve obaveze koje su stavljene pred vas? Sada ćete imati priliku da date odgovor na ova pitanja i da ponovo razmotrite svoj pristup novčanim pitanjima. Budite iskreni sami sa sobom i razmotrite ne samo to kako trošite novac, već i kako ga zarađujete. Ukoliko shvatite da niste adekvatno plaćeni za svoje talente, bićete jedini koji će moći da utiče na to.

Od 2. do 15. aprila, Venera će biti u vašem znaku, što će vam pomoći da ostanete fokusirani na načine na koje možete da popravite svoje samopouzdanje. Ukoliko patite od mentaliteta ,,ružnog pačeta“, odavno ste zreli za ovu popravku.